Nový rok som dnes začala niečim ľahším na žalúdok, ale dobrým pre maškrtných a dostatočne farebným pre hladké oči. V poslednej dobe rada varím s cvikľou a baby zemiačkami. Nuž a ak k tomu pribudne aj cesnak, nemôže to byť zlé. Takto upečené zemiačky s cvikľou môžete jesť samotné ako ľahký obed, či večeru alebo ich môžete podávať ako prílohu. Taká malá pripomienka v zimných mesiacoch, že už čoskoro príde jar, slniečko, záhradky zakvitnú a tí, čo sa radi vŕtajú v zemi si zasa prídu na svoje 👩🏻🌾
Keď som bola malá zeleninu som z duše nenávidela.... človek sa naozaj vekom mení.
ČO POTREBUJETE:
(neuvediem množstvo surovín, varila som od oka)
baby zemiačky
cvikľa
cesnak
soľ
petržlenová vňať (ja som použila sušenú)
mleté čierne korenie
olivový olej
jarná cibuľka na posypanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Baby zemiačky kefkou dobre poumývame, nešúpeme. Cvikľu ošúpeme. Oboje nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme na polovičky nakrájané strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať a olivový olej. Všetko dobre premiešame.
Zemiačky s cvikľou dáme na pripravený alobal, ktorým sme vystlali pekáčik. Môžete ich ešte trošku pokvapkať olivovým olejom a urobíme miešok z alobalu.
Rúru vyhrejeme na 200st. a pečieme 70 minút.
Hotové jedlo na tanieri posypeme nasekanou vňaťou jarnej cibuľky.
Posledné dni u nás boli pochmúrne, upršané a pomerne chladné, ale dnes k večeru sa ukázalo kúsok modrej oblohy, tak sa budem tešiť na zajtrajšok a veľké pranie 🌞