štvrtok 10. augusta 2017

Škoricovo mandľové slimáky / Cinnamon and almonds rolls





ČO POTREBUJETE (na 9ks):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 250ml)

na cesto:
2 hrnčeky múky 
(použila som maida)
štipka soli
1/4 hrnčeka cukru
1/2 lyžice sušeného droždia 

1 vajce
1/2 hrnčeka teplej šľahačkovej smotany
3 lyžice ghee

na plnku:
1 lyžica ghee
2 lyžice sladkej smotany
1 plná lyžička mletej škorice
(použila som sri lanskú, je najvoňavejšia)
2 lyžice trstinového (hnedého) cukru
1 hrnček mandlí





AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame najprv mokré suroviny uvedené na cesto, potom pridáme suché suroviny a vymiesime cesto. Necháme ho pol hodiny kysnúť pod vlhkou utierkou. 



Potom ho znova rukou premiesime, dáme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na plát.

Rozmixujeme mandle s cukrom a škoricou. Túto zmes dáme do misky a vymiešame s ghee a smotanou na plnku. 



Tou natrieme vyvaľkané cesto. 



Zrolujeme ho z dlhšej strany. Nakrájame (mne vzniklo 9 slimákov) a preložíme do formy na pečenie. Necháme ich ešte 15min nakysnúť.



Pečieme v rúre vyhriatej na 180st. asi 30 minút, do zlatista. Hotové potrieme rozpusteným maslom alebo s ghee a keď vychládnu môžeme poprášiť práškovým cukrom.




🍽 🍽 🍽


Cesto sa dá použiť aj na závin.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára