ČO POTREBUJETE:
čerstvé šampiňóny
cibuľu
olej na vyprážanie
na cestíčko:
1-2 vajcia
soľ
sušený cesnak
mleté čierne korenie
troška mlieka
múka podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Šampiňóny očistíme a vysušíme. Cibuľu nakrájame na pásiky. Zo surovín na cestíčko si vymiešame hustejšiu kašu, aby zo šampiňónov hneď cestíčko nestieklo. Olej v hrnci rozpálime. Musí ho byť dostatok, aby v ňom šampiňóny plávali (fritujeme). Keď je olej horúci, oheň zmiernime a postupne šampiňóny ponoríme do cestíčka a vložíme do oleja. Pražíme pomaly, obraciame. Najprv opražíme šampiňóny potom do zbytkového cestíčka len vložíme pásiky cibule, prstami dobre premiešame a spúšťame do oleja ako pri pakorách. Opražíme do zlatista.
Podávame s nejakým dipom, chutney alebo si z toho môžeme urobiť komplet obed a podávať so zemiakovým pyré a šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára