ČO POTREBUJETE:
200ml Milkmaid (sladené Salko)
200ml kokosovej múčky
extra kokos na obaľovanie
1 lyžička ghee
štipka mletého kardamómu (nemusí byť)
10ks olúpaných nasekaných mandlí
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme ghee a na miernom ohni na ňom opečieme mandle, do zlatista. Vyberieme na tanierik a odložíme bokom do daľšieho použitia.
Do tej istej panvice dáme kokos a na miernom ohni ho chvíľu opekáme, premiešavame.
Pridáme Milkmaid a premiešame, varíme na miernom ohni asi 8 až 10min, až kým sa zmes poriadne nespojí.
Potom primiešame opražené mandle a zmes necháme trocha vychládnuť, aby sme si nepopálili prsty pri robení ladoo.
Potrieme si prsty troškou ghee a zo zmesi odoberáme časti, ktoré vymodelujeme do guľôčok. Hneď ich obalime v kokose.
Môžeme uskladniť v dobre uzavretej nádobe, v chladničke asi 3 až 4 dni.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára