piatok 2. októbra 2015

Cvikľové Paratha / Beetroot paratha


Cviklove Paratha



ČO POTREBUJETE (asi na 4ks):

1 menšia cvikľa
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 
soľ
1/2 lyžičky garam masala
1 lyžica ghee
1/2 lyžičky rímskej rasce
múka podľa potreby
(použila som Maida)
ghee na potieranie





AKO POSTUPOVAŤ:

Dnes som si nakladala cvikľu do pohára a tak som použila uvarenú cvikľu, ale možete použiť aj surovú. 

Ošúpeme ju a postrúhame najemno. Všetky suroviny dáme do misky a premiešame. Postupne pridávame múku a miesime cesto, aby nám vznikol mäkký bochníček. Vodu nepridávame. Vymiesené cesto necháme pol hodiny odpočívať. 

Cviklove Paratha


Potom si cesto rozdelíme na rovnako veľké časti. S každou pracujeme postupne, zvlášť. Dáme si zohriať panvicu. Keď je rozhorúčená oheň troška zmiernime, ale nie celkom.
 
Vymodelujeme v rukách z cesta guľku, ktorú v dlaniach sploštíme a obalíme v múke. Vyvaľkáme na placku. Ak treba, pri vaľkaní ešte použijeme múku na podsypanie. Placku dáme na panvicu a chvíľku opekáme. Potom ju obrátime, potrieme s ghee a znova chvíľku opekáme. Znova obrátime, potrieme aj druhú stranu s ghee a po chvíľke znova obrátime. Opekáme z oboch strán dohneda.

Cviklove Paratha

Cviklove Paratha


Podávame teplé. V Indii sa parathas jedia na raňajky. 


Cviklove Paratha

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára