ČO POTREBUJETE:
260g baranieho mäsa (netuším, ktorá časť to bola, mali to ako "curry cuts" a môžete pridať aj špikovú kosť)
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kúsok zelenej papriky
3-4 kapustové listy
3 väčšie mrkvy
1 bobkový list
niekoľko zrniek čierneho korenia
soľ
voda
AKO POSTUPOVAŤ:
Pravdepodobne nepostupujem ako by sa malo (použite aj kosti so špikom a najprv ich upečte v rúre, až potom s nimi do polievky; rovnako aj orestovať zeleninu najprv...).
Všetko očistíme a vložíme to do hrnca. Zalejeme vodou a dáme variť. Keď voda zovrie, oheň zmiernime a na slabšom ohni, pod poodchýlenou pokrievkou polievku varíme hodinu až hodinu a pol.
(Ak chete, nakoniec si ju môžete posypať nasekanou petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou a pokvapkať citrónom.)
Nejde o žiaden gurmánsky recept, je to polievka, ktorá je výborná pri chorobách, keď hrozí dehydrovanie a nič nechutí. Vtedy je záchranou tento recept. Dnes zachraňoval tiež, moju chorú Salonku.
Určite by som si vedela predstaviť aj inú koreňovú zeleninu v tejto polievke, ale bohužiaľ nie je dostupná u nás. Kľudne si pridajte aj petržlen a zeler.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára