nedeľa 20. júna 2010

Opekaná ryža so šampiňónmi a lóbiou

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou



ČO POTREBUJETE:
(1 hrnček = 200ml)

1 hrnček ryže Basmati
1 stredne veľká červená cibuľa 
2 strúčiky cesnaku
200g čerstvých šampiňónov 
menšia hrsť suchej fazule Lóbia
1 menšia mrkva
1 lyžica ghee (alebo olej)
1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky 
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 badyán 
2 klinčeky 
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ
voda podľa potreby


Opekana ryza so sampinonmi a lobiou



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľu na noc namočíme vo vode. Ráno ju scedíme a dáme variť do novej vody. Uvaríme ju domäkka, scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. Ryžu prepláchneme, na pol hodinky namočíme, scedíme a ďalej udusíme bežným spôsobom. Udusenú (nie rozvarenú!) ryžu odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu, klinčeky a badyán. Počkáme, kým rasca uvoľní vôňu. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu  a cesnak a restujeme domäkka.

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a restujeme minútku. Občas premiešame.

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, chilli korenie a sójovú omáčku, premiešame. Podlejeme troškou vody, privedieme k varu, zakryjeme a dusíme na miernom ohni 8-10 minút.

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


Pridáme uvarenú fazuľu, mleté čierne korenie, premiešame. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu, zľahka premiešame, aby sme ryžu nepomágali. 

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou

Opekana ryza so sampinonmi a lobiou


Pri servírovaní môžeme ozdobiť koriandrovou alebo inou vňaťou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára