ČO POTREBUJETE:
200ml lúpanej červenej šošovice
3 zemiaky
2 mrkvy
1 plátok masla
troška oleja (alebo miesto masla a oleja použite ghí)
troška oleja (alebo miesto masla a oleja použite ghí)
soľ
štipka sušenej bazalky
štipka sušeného majoránu
600-800ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
AKO POSTUPOVAŤ:
Dáme si do hrnca roztopiť maslo a troška oleja, aby maslo nehorelo (alebo použite ghí), pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, nadrobno nakrájaný zemiak a chvíľku na silnom ohni opekáme. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú šošovicu a privedieme k varu. Osolíme, pridáme majorán a bazalku a varíme na miernom ohni prikryté, kým zelenina nezmäkne a šošovica sa trocha nerozvarí. Polievka je polohustá.
3x mnaaam! Strasne mi chutila a celu rodinu som ju nutila jest. S dovolenim si kopirujem recept a budem casto varit. Vdaka!
OdpovedaťOdstrániťSuper :) Ja ju mam tiez rada, asi aj radsej, nez moje decka. Tie su skor slizove.
Odstrániť